De ultieme social media handleiding voor fotografie in 2019

Spark, Workflow

in 2 minuten te lezen

Het valt niet mee. Facebook, Instagram, LinkedIn. Allen verwerken je foto’s nog even kort voordat je pracht en praal online staat. Maar hoe zorg je er nou voor dat je de maximale kwaliteit haalt voor social media anno 2019? Wij leggen het uit in een makkelijk overzicht!

Het uploaden van hoge resolutie foto’s nooit een goed idee. Buiten dat dit langer duurt (tot 11x langer) is het ook niet bevordelijk voor de kwaliteit van de foto’s. Elk social media platform zal namelijk de foto’s zelf verwerken om te voorkomen dat ze veel data verbruiken. Dat is namelijk weer ten nadelen voor de gebruikers.

Wij helpen je graag op weg. Hieronder vind je een cheatsheet die je helpt met het uploaden van foto’s voor het maken van een post. Heb je vragen over hoe wij jou kunnen helpen met afbeeldingsformaten? Laat het ons weten! We helpen je graag verder.

Facebook

Facebook past automatisch de indeling van je foto’s aan wanneer je deze uploadt. Om de hoogst mogelijk kwaliteit op Facebook te krijgen dien je te houden aan de volgende regels:

Upload je geregeld foto’s en video’s via Facebook’s Paginabeheer op je telefoon? Vergeet dan niet om “Uploaden naar HD” aan te zetten!

Ga naar Instellingen (van je telefoon) > Paginabeheer > Upload HD.

Instagram

Instagram is vanuit zichzelf een foto platform. Hierdoor is het makkelijker om goede kwaliteit foto’s in iedereens overzicht te krijgen. Toch geeft Instagram enkele richtlijnen:

LinkedIn

LinkedIn is een vreemd eendje in de bijt en online zijn vele discussies te vinden wat nou het beste is voor LinkedIn. Echter kan voor posts wel uitgegaan worden van het volgende:


Benieuwd wat Spark voor jouw content kan betekenen?

Tijd voor een kop koffie

Gepost op 12 februari 2019 door Vincent

Onze werkwijze We are Spark - Vincent

Case Studies

Blijf nieuwsgierig!

Een kijkje in onze keuken. Leer hoe wij van problemen uitdagingen maken.

Spark HQ is verhuisd!

Wanneer ambities veranderen, verandert het huis eromheen mee. Per 1 september zijn we daarom verhuisd naar een nieuwe plek, vlakbij Eindhoven in Best. En da’s Best mooi! Wederom vanuit een historisch pand gaan we verder waar we gebleven waren. De deur staat altijd open en de koffie staat klaar. Kom dus eens langs! Onze receptie […]

Lees meer
Lucas & Steve

DJ duo Lucas & Steve (spotify): bewust of onbewust bij iedereen bekend die ook maar óóit de radio aanzet of regelmatig ooit een festival bezoekt. Ze zijn de afgelopen jaren haast ‘ontploft’ wat bekendheid betreft, en daarbij komt ook de levensstijl kijken waar menig mens alleen maar van kan dromen. Iedere dag een show in […]

Lees meer
SKIFEST

Aan feestjes geen gebrek tegenwoordig, kunnen we je bij Spark vertellen. Tijdens de zomer ieder weekend op een andere plek. De ene nog mooier dan de ander.

Lees meer